“Managementul Campaniei de dare de seamă și alegeri ale organelor sindicale elective din cadrul FSLC”

Managementul Campaniei de dare de seamă și alegeri ale organelor sindicale elective din cadrul FSLC” este genericul seminarului, desfășurat recent, în incinta Casei Sindicatelor, organizat de către Federația Sindicatelor Lucrătorilor din Cultură, în cooperare cu Confederația Națională a Sindicatelor din Moldova.

La activitate au participat liderii și activul sindical al Consiliilor Ramurale ale FSLC din raioanele Anenii Noi, Călărași, Căușeni, Criuleni, Ialoveni, Nisporeni, Orhei, Rezina, Strășeni, Ștefan Vodă și Ungheni, care au manifestat interes pentru subiectele abordate de conducerea și specialiștii Consiliului Republican al FSLC.

Cei prezenți au discutat despre pregătirea, organizarea și desfășurarea conferințelor și adunărilor de dare de seamă și alegeri ale organelor sindicale elective, întocmirea și prezentarea documentației respective.

În cadrul întrunirii au fost puse în discuții și aplicarea unor amendamente la Codul muncii, introduse prin Legea nr. 188 din 21.09.2017, în speță, la prevederile alin (6) al art. 33 din Codul muncii privind valabilitatea Contractului colectiv de muncă. Un interes sporit a stârnit și prevederile art. 86 alin. (1) lit. y’ privind concedierea salariaților care dețin statutul de pensionar pentru limita de vârstă. Recomandările CNSM privind aplicarea unor amendări la Codul muncii al RM introduse prin Legea nr. 188 din 21.09.2017 au fost prezentate de către Tatiana Cazacu, șef Secție protecție juridică și social-economică al FSLC.

You may also like...