Federația Sindicatelor Lucrătorilor din Cultură continuă activitățile de informare și instruire sindicală al activului sindical din teritoriu.

În ultima săptămână din luna octombrie liderii și activul sindical al Consiliilor Ramurale ale FSLC din UTA Găgăuzia și din raioanele Basarabeasca, Cahul, Cantemir, Cimișlia, Leova și Hîncești au participat la seminare cu genericul “Managementul Campaniei de dare de seamă și alegeri ale organelor sindicale elective din cadrul FSLC”.

Cei prezenți au discutat cu conducerea și specialistii FSLC despre pregătirea, organizarea și desfășurarea conferințelor și adunărilor de dare de seamă și alegeri ale organelor sindicale elective, întocmirea și prezentarea documentației de rigoare.

Totodată, reprezentanților salariaților din domeniul culturii le-au fost aduse la cunoștință recomandările CNSM privind aplicarea unor amendări la Codul muncii, introduse prin Legea nr. 188 din 21.09.2017. Cei prezenți au discutat, în special, prevederile alin (6) al art. 33 din Codul muncii privind valabilitatea Contractului colectiv de muncă și ale Convenției colective la nivel de ramură pe anii 2017-2020. Explicații suplimentare au fost prezentate activiștilor sindicali și la prevederile art. 86 alin. (1) lit. y’ privind concedierea salariaților care dețin statutul de pensionar pentru limita de vârstă.

Activiștii sindicali au abordat și alte subiecte incluse în agenda activității de formare sindicală.

You may also like...