Mesajul președintelui FSLC, Nicolae Garaz, cu prilejul sărbătorilor de iarnă

Stimați membri de sindicat,
colegi și activiști sindicali,

În atmosfera tradițională a mult așteptatelor sărbători frumoase de iarnă vin cu mesajul meu pentru Dvs. cu sincere felicitări și urări de bine pentru Anul Nou ce vine, spunându-vă în primul rând un sincer mulțumesc pentru munca și activitatea depusă pe tot parcursul anului în vederea promovării, atât a valorilor culturale, cât și a valorilor sindicalismului și respectării drepturilor fundamentale ale salariaților din ramura culturii.

Am ajuns la finele anului cu realizări, dar și cu probleme care își așteaptă rezolvarea. Succesele noastre au fost posibile grație echipei sindicale care numără circa 14 mii de membri de sindicat, liderilor centrelor sindicale ramural-teritoriale și organizațiilor sindicale primare, structurilor de femei și de tineret, cadrelor și activiștilor sindicali din cadrul Federației Sindicatelor Lucrătorilor din Cultură.

Împreună am reușit să contribuim la apărarea intereselor sociale ale salariaților din ramura culturii, înaintând spre discuție diverse probleme ce țin de remunerare, de securitatea și sănătatea la locul de muncă, rezolvarea multiplelor probleme cu care se confruntă la locul de activitate membrul de sindicat. Am reușit, de asemenea, să dezvoltăm în continuare conlucrarea cu partenerii sociali și relațiile cu colegii sindicaliști din țară, din străinătate și cu structuri internaționale din domeniu.

În același timp, noi conștientizăm faptul și ne asumăm răspunderea că nu totul ce ne-am propus am realizat. Anul ce vine va simboliza evaluarea activității sindicaliștilor din ramură și stabilirea noilor obiective pentru un nou mandat sindical. Prin eforturi conjugate ne vom strădui să facem față angajamentelor și provocărilor pe viitor.

În ajunul sărbătorilor de iarnă gândurile mele se îndreaptă către Dumneavoastră, cei care se dedică, cu dăruire, la crearea  atmosferei de sărbătoare din țară, contribuind la păstrarea și promovarea tradițiilor și obiceiurilor strămoșești, la crearea și promovarea frumosului și a binelui în societate, la educarea cetățenilor în spiritul valorilor culturale naționale. Fie ca toate gândurile frumoase pe care le făuriți în aceste zile magice să se împlinească și drumul străbătut pentru realizarea lor să vă aducă bucurie în inimi, oamenii dragi alături, iar în case fericire și beșlug.

SĂRBĂTORI FRUMOASE CU BUCURIE ȘI OAMENI DRAGI ALĂTURI!

LA MULȚI ANI ÎN NOUL AN 2020

Nicolae Garaz,
Președinte FSLC

You may also like...